Vastine 30.5 KySa Maijansalmen tienhoitokunnalle

Sain Kysa 30.5 mielipidepalstalla palautetta tiekunnasta aiempaan kirjoitukseeni. Vastine vahvistaa käsitykseni siitä, että jos vain on mahdollista tulkita asiat väärin ja tarkoitushakuisesti niin niinhän siinä sitten käy. En voi kuin hämmästellä, miten asia nyt henkilöidään minuun. Hoitokunta on varsin hyvin tietoinen siitä, että en ole henkilökohtaisesti asiassa ollut aktiivinen mihinkään suuntaan.

Mielipiteisiin en voi ottaa kantaa kummankaan kirjoituksen osalta, mielipiteet ovat omia ja siten aina oikeita. Puomiasia on herättänyt kylässä paljon keskustelua ja mm minua on usean ihmisen toimesta lähestytty, siksi päätin asiasta kirjoittaa.

Jos kirjoitustani olisi edes yritetty ymmärtää, niin pointti olisi ollut tässä:

1.       Teklan päätöksiä haluttiin kylällä kumota, asiaa on kunnassa tutkittu ja päätös on syntynyt asianmukaisesti.

2.       Kunnanhallitukselta pyydettiin toimia. Kunnanhallitus on asiaa tutkinut ja keskustellut, koska sitä nimenomaan on pyydetty. KH on asiassa kuitenkin täysin sivullinen.

3.       Maijansalmen tiekokous on asiaa käsitellyt ja senkin päätös on syntynyt oikeassa järjestyksessä, pienellä porukalla, mutta kuitenkin. Muutos on mahdollinen vain tässä elimessä.

Puomiasia herättää intohimoja näköjään tekijöissäänkin, jos tuli tehtyä tyhmä päätös, niin siitä on turha minulle kiukutella. Kirjoitukseni tarkoitus olikin ohjata asiaan tyytymättömiä oikeaan paikkaan hakemaan muutosta tai kertomaan mitä mieltä asiassa ovat., tiekunnan omaan kokoukseen.  Toivoin lisäksi hyviä päätöksiä, olivat ne mitä vain. Jos minä olisin tiekunnan jäsenenä halunnut asiaan puuttua, olisin sen tehnyt, ei ole pelkoa.  Viisautta on tehdä päätöksiä, mutta myöskin muuttaa niitä.

Ihmettelen myös syytöstä "poliittisten irtopisteiden keruusta", jos sellaiseen ryhtyy, niin ei kylläkään tälläisessa asiassa, jossa mielipiteensä kertomalla tulee samalla osalle ihmisiä pyllistäneeksi. Ja tämä on juuri sellainen.  Kirjoituksessa tietä vielä kutsuttiin kaviouraksi isäni aikaan. Isäni muutti siltä kujalta pois 1961 mennessään naimisiin äitini kanssa, silloin hän ajeli farmari Trabantilla. Tuolla kulkineella mainitulla kaviouralla tuskin olisi pärjätty.