Pyhtään eläkkeensaajat ja kiinteistövero

Pyhtään lehdessä 9.11.2010 Pyhtään eläkkeensaajat esittävät kysymyksen, tuliko valtuutetuille mieleen mitä kaikkea kiinteistöveron tuplaaminen tarkoittaa? Kyllä tuli, ainakin osalla. Perussuomalaiset ovat tuoneet esiin jatkuvasti paikallisesti, sekä puolueena, että asumisen kustannuksia on pyrittävä hillitsemään eikä nostamaan. Kiinteistövero on tasavero, tulotasosta riippumaton ja kiristäminen kohdistuu erityisen ankarasti pienituloisiin. Mielessä on myös taloustilanne ja vaadittavat palvelut.

 

Perussuomalaiset vastustivat tuolloin kiinteistöveron korotuksia voimakkaasti ja halusivat keskustella nimenomaan kokonaisveroasteesta kunnassa, tämä on kirjattu ylös kotisivuilleni 9.11.2009. Samassa kokouksessahan nostettiin myös tuloveroprosenttia. Esiin tuotiin myös vaatimus siitä, että täytyy arvioida miten rahoja käytetään tuottavasti, unohtamatta hallita jatkuvaa menojenkasvua. Samassa yhteydessä mainitsimme myös erittäin heikon kehityksen yhteisöverossa vuosi vuoden jälkeen. Kunta tarvitsee yritysmäisempää kehittämistä, johtamista ja arviointia, jossa verotus ei ole tuloautomaatti ilman tuloksellisuuden arviointia. Nimenomaan kiinteistövero ei saa olla tuloautomaatti, jolla paikataan munauksia ja tehotonta toimintaa ilman vastuuta omasta hallinnonalasta.

 

Perussuomalaiset ovat korotuksien jälkeen tuoneet esiin jatkuvasti, että kiinteistöveron laskemiseksi on tehtävä suunnitelma pitkälle aikavälille. Tästä johtuen tai tästäkin riippumatta on nyt päätetty hieman alentaa veroa. Hyvä niin.

 

Pyhtäällä on tehty uutta kuntastrategiaa ja olemme tehneet esityksen ensin pohdittavaksi seminaarissa ja siten strategian kehtittämiseksi yhteistyössä, mielestäni kunnassa täytyy tehdä suunnitelmia pitkällä tähtäimellä yhdistettynä tavoitteiden saavuttamiseen, näin voitaisiin kokonaisveroastetta alentaa tai vaihtoehtoisesti hieman kiristää väliaikaisesti, muuttuvan talouden mukaisesti. Yllätys ei liene se, että käsittelyyn tulleessa uudessa ”yhteisessä” strategiassa ei ole sanaakaan tekemistämme ehdotuksista. Jätimmekin miehissä eriävät mielipiteet asiassa, emmekä seiso nykyisen strategian takana.