Elokapina uhriutuu

Uhriutuminen tuntuu poliittisessa syytöskategoriassa olevan päivän sana. Sitä esiintyy vuoron perään koko kentässä puolueväristä riippumatta. Kenties siinä näkyy nykypoliitikkojen nuorentuminen. Ei ole syvyyttä eikä toleranssia, päälle huutamista kylläkin. Sama jatkuu muussa yhteiskunnallisessa toiminnassa.

Elokapina on hakenut ja saanut konfliktin poliisin kanssa. Kun mennään vilkkaalle liikenneväylälle ja sieltä viedään passiivista vastarintaa tekevät pois ollaan uhriutumassa. Ollaan järkyttyneitä siitä, että maassa on lait ja ne koskevat myös heitä.  Mielenosoitusoikeudella on vankka paikka demokratiassa, mutta sillä ei voi puolustella tätä nykyistä toimintaa. Mieltä voi osoittaa vaarantamatta muiden turvallisuutta. Mielenosoittamiseen kuuluu myös vastuu. Elokapinan mielestä ainoastaan he ottavat vastuuta maailman tilanteesta. Eivät ota. He ovat itsekkäitä ja ovat miekkareistaan tehneet itselleen viihtyisiä karnevaaleja.

Elokapina ja heidän kannattajansa ulkoistavat tässä vastuun muille. Poliisilla ja yhteiskunnalla on heidän mielestään velvollisuus turvata heidän passiivinen mielenosoitusoikeutensa. Kyllä, mutta vastuuta omista toimista ei voi sysätä muille. Poliisi turvasi heitä, itseään ja lukemattomia tielläliikkujia poistamalla tientukot pois. Länsiväylä on neljäkaistainen moottoritie, jolla kulkee noin 70 000 ajoneuvoa vuorokaudessa. Tämän suonen hidastaminen voi pahimmassa tapauksessa aiheuttaa jollekulle hengenmenon. Tielle pyrkineet ovat suuressa vaarassa ja vaarantavat myös Poliisin työturvallisuuden. Autoilijan ajaessa päälle, voi vahingosta seurata syyte kuolemantuottamuksesta. Maailmantuskastaan huolimatta, piittaamattomuus toimiensa seurauksista sivulliselle yksilölle on vastuun ulkoistamista ja silkkaa itsekkyyttä.