Pyhtään uudet haasteet

Jouni Eho ilmoitti yllättäen siirtyvänsä Kunnanjohtajan paikalta Redstone Aeron johtajaksi. Kunnanhallitukselle antamansa tiedon mukaan hän ”saastui” eli tuli esteelliseksi hoitamaan joitakin virkaansa liittyviä asioita Loppiaisena. On hyvä, että hän päätti tehdä siirtymän nopeasti, jotta mahdollisesti päätäntään tulevia asioita voidaan hoitaa niin, ettei esteellisyys muodostu ongelmaksi.

Ikävät vihjailut, että kunnanjohtaja olisi tarkoituksella tehnyt päätöksiä tulevan työnantajansa eduksi, ovat ikäviä. Pötypuheet tuppaavat elämään pitkään ja saavat mielikuvituksellisia sävyjä. Toisekseen asetetaan päättäjien vastuullisuus kyseenalaiseksi. Minulla ei ole mitään syytä epäillä Jounin ilmoitusta, jos olisi niin Perussuomalaiset olisivat tarttuneet asiaan voimakkaasti. Jos hankkeen merkittävyydestä oli kuntalaisilla tai päättäjillä vielä epäilyksiä, en tiedä mikä voisi käytännössä olla vahvempi uskon osoitus hankkeelle, kuin Jounin tekemä siirto.

Kolmannekseen kunnassa ei tähän asti ole tehty juurikaan mitään (ikävä kyllä) Redstoneen liittyviä päätöksiä, kuin kannanottoja, selvityksiä ja vastineita liittyen jatkuviin valituksiin. Toivottavaa tietenkin on, että tästä päästään eteenpäin ja kunnassakin päästään pohtimaan hankkeeseen liittyviä muita asioita ja tekemään muita virkatehtäviä. Oletan, että sama halu on Redstonen päässä pitkän kierteen päätteeksi.

Haaste on miten Pyhtää täyttää Kunnanjohtajan paikan. Löydetäänkö vähintään yhtä innostava johtaja luotsaamaan kuntaa kohti uusia hankkeita ja saattamaan edelleen nykyisiä eteenpäin. Jouni paitsi otti itselleen haasteen, niin antoi sellaisen päättäjille. Omasta puolestani vaadin, että kunnanjohtajan haku käydään avoimesti ilman pelailua, jossa ”sopiva” henkilö löytyy ikään kuin pöydän alta. Emme tarvitse tuolinvaihtoleikkejä, vaan avointa hakua. Tässä haussa nähdään myös kylmät faktat. Onko Pyhtää kartalla niin kuin me luulemme sen olevan? Pöydän päähän tarvitaan aina uutta verta.

 

Raul Lehto. PS