Venäjä on vaaraksi

En ymmärrä millä palstoilla Venäjää puolustelevat itselleen asiat selittävät parhainpäin. Omasta mielestäni faktat ovat kiistattomia. Mielipiteenoikeus tietenkin heilläkin on. Putiniin harhaiset puheet ja oman kohtalonsa ripustaminen Ukrainan sotaan ja kuviteltujen imperiumista pakojen korjaaminen on euroopalle vaarallista. Erityisen vaarallista se on Venäjän rajanaapureille.  Vaarallista se on myös tavalliselle venäläiselle, joita Putin esikuntineen kylvää sotaan kärsimään ja kuolemaan.

Tutkija Keir Gilesin mukaan ” Suomi on yksi niistä maista, joita Venäjä pitää osana historiallista perintöään ja aluettaan.” Suomalaisilla ei ole mitään syytä vähätellä tätä näkemystä ja tuudittautua erityisasemaan ja ikuisiin hyviin naapuruussuhteisiin. Ne ovat yhtä väljähtyneitä kuin UKK:n aikanaan Zavidovossa juomat Vodkat.

Tosiasiallisesti Venäjä on jo hyökännyt Suomeen. Tämän se on tehnyt häiritsemällä siviili-ilmailun paikannusjärjestelmiä. Tämä on hyökkäys rauhantilassa siviilejä vastaan, jolla olisi pahimmillaan aiheutettu useita kuolemia ja suuronnettomuus. YLE.n asiasta tekemä uutisointi sivuutettiin aika vähällä. Tästä vaikeneminen on virhe. Vaikka Suomi ei ehkä nyt ole suorantulen linjalla olemme konfliktin laajentuessa vakavassa paikassa. Putinin kumoama Moldovan sopimus on ensiaskel Moldovan sulattamiseksi Venäjään. Agressio laajenee ja osa kansasta täällä kieltää totuuden. Ja ilmeisesti uskoo lännen yrittävän tuhota Venäjän. Omituista.