Tulevaisuus EU Suomessa

 

id8671-kuva1.jpg

 

 

Euroopan tilanne on vakava. Niinistön ja kokoomuksen taustalla oleva elinkeinoelämä ja rikkaat suvut pitävät huolen, että ollaan kiinni europäätöksissä loppuun asti. Euro sinänsä on ollut onneksi suomelle ja tavalliselle kansalle, mutta kohtuuttomat sitoumukset ERVV:n kaltaisiin mekanismeihin vaarantavat taloudellisen itsemääräämisoikeuden vaarantaen samalla koko valtion suvereniteetin. Oma peikkonsa piilee kaavailluissa eurobondeissa, joilla saadaan yhteisvelalliseksi kaikki maat riippumatta kansan tahdosta.

ERVV järjestelmänä on hölmöläisten keksimä, AAA maat lainaavat rahaa markkinoilta ja edelleen lainaavat niitä maksukyvyttömille maille, kun lainat jäävät kokonaan tai osittain maksamatta, jää maksu lopulta rahaston perustajille.

Euroopan tilanne pahenee, poliitikot ovat sössineet asian kanssa kuukausia, monen tavallisen vapaaehtoisen eläkesäästäjän eläkkeet ovat menneet. Kreikka, Italia, Espanja ei pysty suorittamaan velkoja pois tai edes tasapainottamaan niitä omin voimin, vaikka sisäinen talouskuri olisi kymmeniä vuosia tiukka.

Meillä ei edes ole mitään syytä luottaa talouskurin ja vakaussopimuksen noudattamiseen tästä eteenpäinkään. Kehitys luisuu liittovaltion suuntaan, jossa on turha höpötellä lipposlaisia puheita istumisessa samassa pöydässä jne. Meidän painoarvo on nolla. Suomalainen kompleksi siitä mitähän ne muut meistä ajattelee saa kansallisen politiikan sivuraiteille. Perusasiat, kuten suomalainen työ ja osaaminen jää retuperälle.

Velka- että takaajamaiden kansalaiset tulevat kärsimään, mikään hallitus ei pysty toteuttamaan  tolkuttomia säästöohjelmia ilman inhimillistä kärsimystä, meillä vaateet 5 mrd euron leikkauksista ovat rajuja. Tavallinen työväestö, joka tienaa kohtuullisesti on jo nyt vaikeuksissa. Ei ökyelämisen, vaan elintarpeiden, asumisen, energian vuoksi. Keskiluokan veroaste on kasvanut mielettömiin mittoihin. Monella tavallisella lapsiperheellä on vaikeuksia selvitä. Köyhistä on helppoa puhua, mutta ongelmat ovat levinneet jo laajemmalle. Tämä tuppaa unohtumaan herroilla Helsingissä.

Vastareaktio voi olla moneen maahan muodostuva vasemmistohenkinen johto, johtuen kansalaisten eriarvoistumisesta ja siitä, että nousua ylempiin sosiaaliluokkiin ei enää ole. Eurooppalainen duunari rupeaa vaatimaan oikeuksiaan, uutisista olemme nähneet miten se veri kiehahtaa etelänmailla. Ihminen hakee elinoikeuksiaan jopa primitiivisin keinoin kun selkä on seinässä.

Suomen viisautta on, että käymme erillistaistelua talouden asioissa ja tutkimme kustannukset seurauksineen rinnakkaisvaluutan tai jopa pahimman varalle eurosta luopumisen varalle. PS pitäisi puolueena hakea oppositiosta ja talouselämästä tukea ja oppia.

Politiikka velkamaiden kohtalosta tulisi myös selvittää, potkaistaanko pahimmat ulos ja annetaan niiden devalvoida rajusti, eteläamerikan malliin. Näin niiden taloudet ovat nyt toipuneet ja kilpailevat vieden meidän teollisuustyöpaikkoja. EU tarvitsee kehitystä kauppaliittona ja nykyinen talouspolitiikka vaatii reformia. Oikeaa puhdistusta.

Toinen tie on, että kaikki maat roikkuvat mukana, ERVV saattaa muidenkin taloudet kuralle ja kaikki ovat suossa. Maksukykyä ei jää kuin kuin Saksalle ja muutamalle muulle, ja piententalouksien (kuten Suomi) kohtalo on vaakalaudalla.

Euro ei ole nyt poliitikkojen ohjaksessa, vaan markkinavoimien jotka säätelevät korkotason ja kaupankulun. Keinottelijat spekuloivat lainoilla ja veronmaksajien rahat valuvat Kreikan korruptioon sekä sijoittajien pelaamiseen. Pelailevat pankit kaatuvat osittain valtioiden syliin. Poliitikot eivät nyt ohjaa tätä laivaa. Pankkiirien ja suuromistajien vaikutusvalta on nyt politiikassa, kun etelän työväestö huomaa tämän, seurauksena on kaaos ja vallankumous tai jotain muuta sellaista. (ihmisen luonne ja ominaisuus toimia). Euron kaatuminen pistää monen asuntovelkaisen ja PK yrityksen surmansuuhun. Suomen työllisyys ei ole suuryritysten vaan PK sektorin harteilla.

Perussuomalaisten olisi otettava nyt selkeä arvojohtajan rooli. Kyseessä on puolueen osalla uskotavuus ja poliittinen tulevaisuus. Oma porukka on, ikävä sanoa, hankkinut meriittiä muulla saralla. Tavallista aktiivia, jolla on ollut pyrkyä eduskuntaan pistää tämmöinen vihaksi. Eduskunta on arvokas paikka, jossa on mahdollista oppia ja siirtyä seuraavalle tasolle. Mahdollisuus saada tietoa, kontakteja. Todellinen korkeakoulu. On sääli, että kaikki sitä eivät osaa arvostaa ja hyödyntää.

Kuntavaalejakin silmälläpitäen on oppostion johtajuus otettava Perussuomalaisille. Ei vastustamalla ja räksyttämällä vaan tekemällä politiikkaa jolla on pohjaa ja vaihtoehtoja. Yhteistyötä. Se vaatii kunnioitusta muilta ja meiltä muita kohtaan.