Karhunpalvelus Ukrainalle

EU ja laajempi läntinen yhteisö tekee itselleen karhunpalveluksen pelätessään Ukrainan tukemista kalustolla, jolla laitettaisiin kuriin Venäjän logistiikka sotatantereelle. Ukraina ei tarvitse tukea ”niin kauan kuin on tarpeen”, vaan tukea, jolla sota loppuu. Ukraina tarvitsee kalustoa, jolla päästään liikkeelle pysähtyneistä asemista. Kumpi pelottaa enemmän, EU:n kyljessä Eurooppaan ja maailmaan epävakautta lietsova sota vai päättäväinen ratkaisu, jolla Venäjä saadaan lopettamaan tämä mielettömyys. Venäjän eskalaatioriski Eurooppaa kohtaan kasvaa ja rivit rakoilevat vaarallisesti joka tapauksessa. Venäjän ei pidä päästä haastamaan enempää meitä.

Uutisten mukaan Ukrainan pitäisi saada hiljalleen käyttöönsä lännestä saapuneita hävittäjiä. Ukraina toki on saanut valtavasti tukea, mutta vaaditaan sodan suuntaa muuttavia järjestelmiä. Niiden aika on nyt, ei kun miesvoimat on syöty. Saksan Taurus- ohjus olisi yksi osa tätä. Saksalle kulissiäänestys asiassa ei ole kunniaksi. CDU halusi nostaa profiilia, mutta edelleen puuttuu käsitys määränpäästä. Samalla kulut ja riskit kasvaa.

Sodan pitkittyminen lietsoo konflikteja. Venäjä on taustalla kaikissa aloitetuissa sotatoimissa Arabimaissa. Venäjä lietsoo Pohjois-Koreaa pullistelemaan sotavoimillaan. Venäjä tarjoaa saarrossa olevalle maalle valtavan ja rajattoman testikentän asevarusteilleen, vaihtokauppana on vaara, että maa pääsee käsiksi venäläiseen osaamiseen avaruus-, ohjus- tai sukellusveneiden saralla. Tämä jos mikä on maailmanlaajuinen uhka. Asevientisopimukset eivät pidä, koska Venäjä YK:n Turvallisuusneuvoston jäsenenä käyttää veto-oikeutta. Vastuuseen kumpaakaan maata ei saa mistään. Maapallo ei kaipaa enää uutta maata, jolla on aggressiivinen ydinase- tai avaruusohjelma. Yhdysvaltojen vaalit luovat kaiken tämän päälle omat vaaransa. Ongelmat ovat suuria, eivätkä ne ratkea toivomalla. Niin kauan kuin on tarpeen- lause, uhkaa paisua miljardikasoiksi. Puhumattakaan jälkilaskusta.