Venäläiset edut suomessa

Venäjän presidentti Medvedev päätti 09.01.2011, että ulkomaalaiset eivät saa ostaa alueita esim.  itärajan läheisyydestä. Venäjä määrittää näin raja-alueitaan lähes mielivaltaisesti. Puheissa olemme rauhaisa kumppani, jonka kanssa ajetaan väkisin kotimaisinkin apuvoimin viisumivapautta, mutta käytännössä Venäjä luo puskuria ympärilleen pitäen suomea leikkikehänään.

 

Raja-alue päätös ja Venäjän maalain muutokset ulkomaalaisomistamisen suhteen ovat yksipuolisuudessaan tyrmistyttäviä.  Vastavuoroisuutta ei ole. Suomi sallii venäläisille täyden ostamis- ja omistusoikeuden, mutta suomalaisilla ei ole mahdollisuutta omistaa Venäjällä kiinteistöjä. Bulvaaneja voidaan toki käyttää, mutta alalla toimiva rikollisuus ei herätä luottamusta. Samaa bulvaanimenettelyä voisi tarjota venäjällekin?

 

Venäläisillä ei pidä olla maanosto-oikeutta Suomessa niin kauan kuin ei ole vastavuoroisuuttakaan. Puheet viisumivapaudesta voidaan myös näin unohtaa. Suomi ei saa olla harmaantalouden pääsylippu EU alueelle, eikä Suomi voi toimia Venäjän huippujohtajien salaisena lomahotellina. Huhujen mukaan suomesta on ostettu luksusmökkejä salaisille vieraille, joiden kerrotaan olevan aivan venäjän huippujohtoa. Herää kysymys, että tietääkö poliittinen johtomme tilanteen? Käytännössä joidenkin kohteiden lähellä, jotka sijaisevat puolustusvoimien alueiden läheisyydessä on tietyt hankkeet rauenneet. Mitä tapahtuu julkisuudelta salassa ja kenen valvonnassa? Onko mm Pyhtään Sirius Sports Center tälläinen kohde, joka on siirretty pois tutka-asemien läheisyydestä? Kysymyksiä on paljon.

 

Tälläiset salavierailut, bulvaanit, ilman lupia toimivat venäläiset pankit suomalaisissa asianajotoimistoissa ja jatkuvasti perustettavat pöytälaatikko firmat ovat selkeä turvallisuusriski suomelle. Poliittinen johto on pannut silmänsä kiinni, toimii salassa ja epäkohdat esiinnostavat pyritään nollaamaan vähättelemällä. Julkinen pilkka on valittu aseeksi puolustettaessa venäläisten etuja suomessa.

 

Maamme ei tarvitsisi ottaa velkaa, jos idän bisneksen ympärillä toimiva harmaatalous ja ulkomaille menevät verot tulisivat oikeaan kohdemaahansa, suomeen. On olemassa näyttöä siitä, että muutamat suuret rakennusyhtiöt kierrättävät pitkissä aliurakointiketjuissaan repputyöläisiä, joilla ei ole mitään oikeuksia, verotuloja tule työntekijiltä, eikä heidän edustamiltaan firmoilta penniäkään suomeen. Näiden vuorineuvosten bisneksiä ei ole julkisuudessa tutkittu, eikä kyseenalaistettu heidän sidonnaisuuksiaan juuri venäjään. Mahdollinen viisumivapaus olisi viimein silaus tälle toiminnalle, tuoden kuljetusalan mukaan kokonaiskuvioon. Olemmeko me suomalaiset todellakin näin naiiveja ja sinisilmäisiä antaen kaiken tapahtua silmiemme edessä?